<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-MJ45R64" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
BC3 - Whats covered by your credit insurance policy

Share this article on

Vad täcker din kreditförsäkring?

Om du funderar på att teckna en kreditförsäkring är det viktigt att du förstår vad du får för mervärde.  

En kreditförsäkring för handel täcker normalt  90 % av din fordran om din kund inte betalar. Det beror oftast på att kunden har gått i konkurs men kan också bero på andra orsaker (enligt överenskommelse med försäkringsgivaren), t.ex. politiska händelser, valutarestriktioner, handelsembargon eller indragna produktionslicenser.  

Med detta sagt är det viktigt att betona att din försäkring hos Atradius alltid är skräddarsydd för ditt företag och dess behov. Du kan till exempel komplettera din vanliga försäkring med garantier och skydd när du köper varor på förskottsbetalning.  

  

Få din kreditförsäkring att fungera för dig  

Om du använder din kreditförsäkring som en försäkring mot brand eller stöld kan det hända att du inte får full valuta för pengarna. Din kreditförsäkring ska användas aktivt för att utveckla ditt företag. Försäkringen är ett värdefullt verktyg för affärsinformation och ett stöd som du kan använda för strategiskt beslutsfattande och för att möjliggöra tillväxt. 

 

Kontinuerligt uppdaterad affärsinformation  

Med våra API-lösningar kan du integrera våra viktiga data om dina kunder i dina egna finansiella system. Du kommer också att ha tillgång till våra onlineportaler Atrium och Insights.  

Du kan se betalningsmönster och kreditbetyg för dina kunder. 

Som kreditförsäkringsgivare får vi alltid information om sena betalningar från någon av våra kunder. Våra riskanalytiker för en dialog med köparna för att säkerställa att vi har uppdaterad information, vilket ibland innebär att vi har tillgång till konfidentiell information som vi inte kan dela, men som integreras i vår riskbedömning och våra beslut om kreditlimiter. Detta är värdefull data som du som kund drar nytta av.  

 

Högkvalitativt affärsstöd  

Som kund hos Atradius får du en personlig account manager tilldelad dig. De lär känna dig och ditt företag, hjälper dig att skräddarsy ditt avtal och kan ge dig råd om konkurrenskraftiga betalningsvillkor inom din sektor. 

För praktiska frågor har du dessutom tillgång till vårt lokala kundcenter. Vår personal på kundcentret kan hjälpa dig med allt från mindre vardagliga frågor till eventuella förfrågningar du kan ha om integration av våra API:er.

Professionella B2B inkassotjänster  

Som en del av din försäkringslösning får du tillgång till våra professionella inkassotjänster utan extra kostnad. Atradius Collections är ett internt inkassoföretag med ett nätverk av jurister som gör vad de kan för att driva in utestående belopp. Atradius Collections har en global räckvidd och kan vara särskilt användbart om du försöker driva in en fordran eller samarbeta med konkursförvaltare eller likvidator i ett annat land.  

Dina kunder kommer att vara medvetna om att de är beroende av ett bra kreditbetyg från Atradius för att kunna köpa på kredit från sina försäkrade leverantörer. Vi upplever att detta ofta fungerar som ett incitament för gäldenärer att antingen betala våra försäkringstagare eller vår inkassoavdelning snabbare för att undvika ett dåligt kreditbetyg i framtiden. 

 

Share this article on

Read more