<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-MJ45R64" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
How does Credit Insurance benefit you

Share this article on

Hur kan du dra nytta av en kreditförsäkring?

Fördelar med en kreditförsäkring för handel: Läs om våra fem viktigaste fördelar med att teckna en kreditförsäkring 

Vilka är fördelarna med att försäkra hela sin portfölj?  

 

Det finns fem viktiga fördelar med en kreditförsäkring för handel på kredit: 

 

1. Ökar din försäljning och hjälper ditt företag att växa

En kreditförsäkring kan hjälpa dig att identifiera och bedöma nya kunder och ge dig stöd utöver din normala kreditrutin och riskaptit. Den kan också bidra till att öka försäljningen på dina befintliga kunder.  Du kan identifiera nya marknader och kunder genom att arbeta med Atradius i förväg.  På så sätt kan du testa marknaden med hjälp av vår information och förutbestämma vilket skydd du kan få innan du lämnar offerter på nya affärer. 

Andra fördelar kan också vara att erbjuda mer konkurrenskraftiga betalningsvillkor och högre kreditlimiter, vilket kan vara attraktivt för nya och befintliga kunder, samtidigt som du skyddar dig i händelse av att de inte kan betala.  

  

2. Stärker ditt kassaflöde

Hur många förfallna utestående fakturor har du just nu? Kassaflödesproblem till följd av sena eller uteblivna betalningar är en vanlig orsak till insolvens.  En kreditförsäkring kan stärka ditt kassaflöde genom att minska antalet dagar som en fordran kan vara utestående och se till att du får betalt snabbt när en köpare blir insolvent eller inte betalar.  Du kan också få hjälp med inkassotjänster utan extra kostnad för försäkrade fordringar och att snabbt komma till rätta med förfallna fakturor.  Detta är viktigt eftersom statistik visar att ju tidigare du tar itu med en sen betalning desto större chans har du att få betalt.  

 

3. Få bättre villkor från din långivare 

Visste du att en kreditförsäkring kan hjälpa dig att få tillgång till mer finansiering och öka det belopp du får låna? Det beror på att långivare oftast ser positivt på företag som har det extra skyddet från en kreditförsäkring och kan ge dig bättre villkor. Säkerheten är att skyddet i kreditförsäkringen kan överlåtas och eventuella skadeutbetalningar kan betalas till långivaren. 

 

4. Minskar reserveringen för osäkra fordringar och skyddar ditt resultat

Kundförluster är en verklighet i affärslivet, så det är värt att minska denna post eller ta bort den från balansräkningen. Med en kreditförsäkring kan du frigöra en del av de pengar som du har reserverat för att täcka osäkra fordringar eftersom försäkringen ersätter dig när en kund inte betalar. Och vad innebär det? Det innebär extra kassaflöde tillgängligt för mer strategiska affärsinitiativ som kan få ditt företag att växa.  

Hur påverkar en kundförlust på 100 000 kr ditt resultat om du är oförsäkrad? 

Med en vinstmarginal på 10 % måste detta belopp ersättas med 1 000 000 kr i nyförsäljning innan du är åter på den nivå du hade före förlusten.  

En kreditförsäkring skyddar mot detta och betalar dig snabbt så att all nyförsäljning realiseras som tillväxt snarare än att täcka ett eventuellt underskott på grund av en osäker fordran.  

 

5. Minskar kostnaderna för kredithantering 

Kreditförsäkringar hjälper dig att fatta bättre beslut snabbare, vilket förbättrar effektiviteten och i slutändan lönsamheten.  Det gör att du kan fokusera på det du gör bäst, att utveckla ditt företag istället för att fokusera på osäkra fordringar.  Vi har nyligen lanserat Atradius Atrium, som tillhandahåller kunddata i realtid så att du kan bedöma kreditkvaliteten i din kundportfölj och identifiera var du är mest exponerad i Sverige eller i övriga världen. 

Share this article on

Read more