<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-MJ45R64" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
I7 - The Data Every CFO Should Know About Their Customers

Share this article on

Informationen som varje CFO bör känna till om sina kunder

Business intelligence är avgörande för strategiskt beslutsfattande. Som CFO kan dina insikter i finansiell data vara avgörande för tillväxt. Ju mer högkvalitativ information du har som CFO eller Financial Controller, desto effektivare blir din kredithantering och desto bättre information kan du komma med till styrelse- eller ledningsmöten. Med tillgång till högkvalitativ, uppdaterad information kan du fatta bättre beslut om tillväxtplaner, kundurval och kreditbedömningar. 

 

 Hur man blir en mer datadriven CFO

Med kreditförsäkring får du tillgång till en rad databaser och verktyg som kan hjälpa dig att utvärdera ditt företags risk och prioritera dina kunder.  

Bland den viktigaste informationen du kommer att få från Atradius är vårt "köparbetyg". Detta är en kreditvärdering av dina kunder och potentiella kunder och bedömer specifikt risken för att din kund blir insolvent inom de närmaste 12 månaderna. 

Själva betyget beräknas utifrån kundens ekonomiska data, betalningshistorik, information från våra kreditbedömare och kompletterande data som indikerar om det finns en ökad risk för insolvens. Betyget beräknas olika beroende på kundsegment och geografi. Mer detaljer kommer att vara tillgängliga för dig med ett knapptryck eller via din kontaktperson. 

 

Men våra köparbetyg och den data de baseras på är långt ifrån de enda viktiga insikterna du får från oss. Vi har sammanställt en lista nedan: 

  • Se dina kunders kreditvärdighet i realtid 

  • Håll koll på dina kunders betalningshistorik 

  • Se koncernrelaterade företag och din totala exponering mot en koncern med dotterbolag 

  • Få en bra och snabb överblick över din exponering uppdelad på land och företag 

  • Få möjlighet att prioritera extra bevakning av utvalda kunder i din portfölj
     
  • Få notiser om försenade betalningar 

Denna värdefulla information kommer att göras tillgänglig för dig i realtid som en del av din kreditförsäkring. Det inkluderar dataanalys, trender och uppdaterad finansiell information om dina kunder. 

 

Share this article on

Read more