<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-MJ45R64" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
BC1 - Trade credit insurance which customers should you insure

Share this article on

Kreditförsäkring för handel på kredit: vilka kunder bör du försäkra?

“Vilka ska vi skydda?” är en fråga som vi ofta får av CFO:er som vill minska sina kreditrisker. Svaret är enkelt: alla, eller åtminstone de som potentiellt kan utsätta ditt företag för en förlust som kan hota din finansiella stabilitet.  

Vilka är fördelarna med att försäkra hela sin portfölj?  

En portföljstrategi är det mest kostnadseffektiva och bästa sättet att minimera handelsrisker. På Atradius, i likhet med de flesta ledande leverantörer av kreditförsäkringar, täcker vi ofta alla våra kunders kredittransaktioner.   

Genom att sprida riskerna kan vi tillsammans med dig hålla försäkringspremierna på ett minimum. Du kommer också att skyddas mot oväntade plötsliga betalningsinställelser. Om man inte är försäkrad kan dessa "svarta svanar" ofta vara de svåraste att återhämta sig från. 

Riskminimering är naturligtvis bara en del av det värde som vår lösning levererar. När du täcker din kundportfölj får du dessutom oberoende kännedom om deras kreditvärdighet och risker förknippade med de marknader där de är verksamma. Ju fler kunder du försäkrar, desto bredare insikter/kännedom får du.  

 

Vad bör du tänka på när du väljer vilka kunder du ska försäkra /skydda 

Atradius kan hjälpa dig att se till att din försäkrade portfölj har rätt sammansättning. Dessutom har vi sammanställt ett antal punkter som du kan tänka på när du sätter ihop din portfölj.  

  1. Har du en stor exponering mot någon enskild kund?  
  2. Har ni kunder som gör mycket stora beställningar? 
  3. Hur mycket tid och resurser behöver ni lägga på att kontrollera nya kunder på nya marknader?  
  4. Har ni kunder i länder med svag lokal valuta?
  5. Har du några "blue-chip"-kunder som du är 100 % säker på alltid kan betala?  

En balanserad  portfölj hjälper dig att hantera potentiella riskområden, samtidigt som den är kostnadseffektiv och minimerar den tid och det jobb som läggs på löpande kreditkontroller. 

Share this article on

Read more