<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-MJ45R64" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
D1 - How to grow your business with a secure cash flow, without resorting to demands for prepayment

Share this article on

Är kreditförsäkring rätt för mitt företag?

En kreditförsäkring kan skydda ditt företag mot potentiella förluster när du säljer på kredit samt bidra till att öka tillväxten. Att ha en kreditförsäkring innebär att du inte behöver avsätta medel för eventuella förluster och du kommer att ha lättare att få lån i en bank. Din kreditförsäkring ger dig tillgång till professionella och grundliga kreditbedömningar som minskar risken för att du måste avvisa potentiella kunder på grund av oförmåga att bedöma kreditrisken.  

Kort sagt, kreditförsäkring skyddar dig mot förluster samtidigt som den hjälper till att öka din kreditkapacitet och i slutändan öka intäkterna. Men är det rätt verktyg för ditt företag? Om du verkar på en marknad där bara kontanter används och kreditförsäljning inte efterfrågas, kanske det inte är rätt för dig. Här har vi samlat de viktigaste faktorerna för dig att tänka på när du funderar på om kreditförsäkring är rätt lösning för ditt företag:

 

  • Hur ofta säljer ni på kredit?
    En kreditförsäkring är endast aktuell om en betydande del av försäljningen är kredit 

 

  • Vilken typ av varor eller tjänster säljer ni?
    Om du säljer specialtillverkade produkter som endast kan säljas till en köpare kan vi ofta försäkra dem under produktionsfasen. 

 

  • Vad är din koncentrerade risk?
    Diversifiering av din portfölj kan hjälpa dig att minska risken. Detta kan gälla geografiskt, över olika sektorer eller typer av företag. 

 

  • Vilka är dina vinstmarginaler?
    Ju lägre ditt företags vinstmarginal är, desto längre tid kommer det att ta för dig att återhämta dig från en kreditförlust. 

 

  • Hur stor är din kundbas?
    Kreditförsäkring är värdefull oavsett om du har många kunder eller bara ett fåtal storkunder. Om det är många kan vi hjälpa dig att bedöma de nya och bevaka de befintliga. Om du bara har några få kunder så hjälper vi till att ta bort din riskkoncentration. 

 

  • Vad har du för kunskap om dina kunder och de marknader du handlar på?
    Om du till exempel växer på nya marknader kan din kreditförsäkringsgivare hjälpa till att bedöma handelsrisker och kunder utifrån deras lokala expertis samt att försäkringsbolag ofta har tillgång till konfidentiell information, som kan gynna dig.

    Varför inte boka ett samtal med någon av våra rådgivare? De kan hjälpa dig att identifiera om kreditförsäkring är rätt för dig.

 

 

Share this article on

Read more