<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-MJ45R64" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
I2 - How to get the most from your credit insurance policy

Share this article on

Så får du ut det mesta av din kreditförsäkring

Många företag använder kreditförsäkring för att hjälpa dem att hantera handelsrisker och växa sin verksamhet. De använder det för att förbättra effektiviteten genom att effektivisera sina processer kring hanteringen av uteblivna betalningar, för att skapa ett skyddsnät när de erbjuder kundkrediter och för att få högkvalitativ affärsinformation.  

Men hur använder de egentligen kreditförsäkringar i praktiken? Här är en steg-för-steg-guide om hur du kan få ut det mesta av din kreditförsäkring. 

 

högkvalitativ information om kunders och prospekts kreditvärdighet 

Dra nytta av din kreditförsäkringsgivares expertis för att en detaljerad riskbedömning av var och en av dina kunder samt insikter om de sektorer och länder där de är verksamma. Du kan använda denna information tillsammans med dina egna insikter och due diligence för att fastställa en kreditgräns och betalningsvillkor för var och en av dina kunder. Atradius övervakar vi kontinuerligt kreditvärdigheten för all täckning vi tillhandahållerOm risksituationen förändras kommer vi att meddela dig. 

  

Förbättra effektiviteten i dina kredithanteringsprocesser 

Att anställa personerinternt eller externt – för att övervaka dina fakturor och jaga alla som är försenade kostar tid och pengar. Du kan dock automatisera många av dessa processer genom din kreditförsäkring. Har du ett avtal med Atradius kan du använda våra API:er för att integrera våra system med dina befintliga kredithanteringsprocesser för att sätta kreditlimiter, komma överens om betalningsvillkor som är i linje med avtalsvillkoren och rapportera alla betalningar som är försenade. Vi tillhandahåller även praktiska verktyg som vår onlineportal – Atrium – för alla dagliga interaktioner med oss samt en 24/7 inblick i din portfölj. 

 

Hur du använder kreditförsäkring för att främja handel och växa ditt företag 

Kreditförsäkring är ett värdefullt verktyg när du funderar på att expandera inom dina nuvarande marknader eller vill gå in på nya marknader. Det gör det möjligt för dig att dra nytta av din kreditförsäkringsgivares kunskap och insikter om både potentiella nya kunders kreditvärdighet och de marknader där de är verksamma. 

På Atradius har vi information om miljontals företag över hela världen och förser dig med praktiska verktyg gratis som kan hjälpa dig att upptäcka nya potentiella nya kunder med bra kreditvärdighet. Detta kan hjälpa dig att hitta nya potentiella kunder och möjlighet att erbjuda krediter för att få en konkurrensfördel inom områden där du tidigare kan ha varit mindre riskvillig. 

 

Använda kreditförsäkring för att stödja dina affärsrelationer 

Många av våra kunder berättar att deras kreditförsäkring hjälper till att stödja deras bredare affärsrelationer. Till exempel använder vissa kunder kreditförsäkring när de förhandlar med sina finansiärer och att man då kan få förmånligare villkor hos sin finansiär. 

 

Hur kreditförsäkring fungerar när du gör en skadeanmälan 

Att anmäla en försenad fordran och starta ett inkassoärende hos Atradius är enkelt. Du informerar oss bara via ditt onlinekonto i vår portal Atrium och följer instruktionerna för att lämna information om alla utestående fakturor. Det startas då ett inkassoärende som ingår som en del av din försäkring. Våra professionella inkassokollegor har ofta möjlighet att driva in skulden, men om vi inte har drivit in dina försenade betalningar inom det avtalade datumet (vanligtvis 30 dagar för en insolvens och 180 dagar för en utebliven betalning), kommer vi att betala er fordran (vanligtvis upp till 90 % av fakturabeloppet). 

 

 

Share this article on

Read more